Over ons

Wie zijn wij ?

Stal Jede is een fokkerij van het Friese paarden ras. Dit is ontstaan in 2014, met enkel 3 paarden aan huis. De naam Stal Jede is afgeleid van de namen van onze kinderen.

Wij van Stal Jede zijn begonnen na aanleiding dat we samen een leuke hobby zochten. Nadat we besloten hadden dat paarden heel erg leuk waren, was de keuze voor het Friese paard snel gemaakt. Het Friese paard sprak ons erg aan omdat het ras heel veel uitstraling toont, en een lief karakter heeft. Nadat wij 3 hele leuke Friese paarden hadden gekocht. Bleek 1 van de merries drachtig te zijn. Dit is dan ook waar de liefde voor het fokken van het Friese paard is begonnen.

Inmiddels zijn wij een aantal jaren verder, en zijn we uitgebreid naar een andere locatie. Wij krijgen ongeveer 10 veulens per jaar. Daarbij maken we dan ook gebruik van het embryo transplanteren. Als de veulens dan oud genoeg zijn, komen alle veulens in eigen opfok. Waarbij ze in de winter in onze ruime opfok stallen staan, en in de zomer heerlijk kunnen genieten op het land.

Naast het fokken van het Friese paard, zijn wij ook te vinden op het keuringsterrein, en tegenwoordig ook op de concoursen. Wij vinden het belangrijk dat ieder paard zich op zijn/haar eigen manier kan laten zien. En dat we het beste uit elk paard naar boven kunnen halen.

Over ons
Over ons
Over ons